Tillbaka
   
 

Lead Solution Architect inom Business Application

Fujitsu sätter alltid kundens funktioner och behov i fokus vid design av lösningar. En viktig egenskap är därför förmåga att förstå såväl verksamhet som teknik och bygga lösningar utifrån ett fokus på affärsnytta för kunden.

Då Fujitsu är ett globalt bolag kommer du att arbeta i en internationell miljö med kontakter i Norden, EMEIA och resten av världen.

Huvudsakliga ansvarsområden
Rollen som huvudansvarig lösningsarkitekt är en säljstödjande roll där du arbetar i affärsteam i upphandlingar mot våra kunder. Du bidrar i säljarbetet samtidigt som du säkerställer att det som vi säljer går att leverera på ett kvalitativt och effektivt sätt. Du har en kritisk roll mellan försäljningsorganisation och leveransorganisation.

Som huvudansvarig lösningsarkitekt inom affärsområdet Business Application Services har du som huvudsaklig arbetsuppgift att ansvara för design av de lösningar och tjänster i våra affärsprojekt inom Digital och Application Transformation som vi erbjuder våra kunder lokalt, regionalt och globalt. Du har det övergripande ansvaret för hela lösningen inklusive teknisk- och service design samt kostnader. I framtagandet av lösningen jobbar man i nära samarbete med projektledare, affärsägare, tjänsteutvecklare, plattformsägare, tjänsteansvariga, specialister samt underleverantörer.

Du blir en del av den svenska säljorganisationen och rapporterar till Head of Presales med huvudansvar för Business Application Services. Huvudmarknaden och kunder är primärt i Sverige men vi jobbar i nära samarbete framförallt med Fujitsu i Danmark och Norge som du kommer att arbeta med.

Vem är du?
Vi söker en erfaren lösningsarkitekt med flerårig erfarenhet av att designa lösningar inom Application och Digital Services. Du jobbar förmodligen i en säljstödjande roll idag eller som erfaren specialist i en leveransorganisation eller driver transformations projekt inom relevanta områden och är redo att ta nästa kliv i karriären. 

  • Du har god förmåga att se helheten ur ett verksamhetsperspektiv såväl som detaljerna i att modellera tekniska lösningar som stödjer kundens behov på både kortare och längre sikt.
  • Du är van av att delta i samt att leda arbetet med både kollegor och kundens representanter i form av workshops och designmöten.
  • Som person är du social, lyhörd och tycker om att ha kontakt med kunder.
  • Du har förmågan att se förbättringsmöjligheter och att konkretisera lönsamhetsförbättringar i kundens verksamhet. Du har ett strukturerat arbetssätt med god vana av självständigt arbete.
  • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av Service Design inom outsourcing av Managerade Applikations tjänster eller av att driva större digitaliseringsprojekt.
  • Då vi arbetar i en internationell miljö ser vi att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.


Vi erbjuder dig
Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad. På Fujitsu tillhör du en av ICT branschens ledande aktörer och får möjlighet att arbeta med branschens mest kompetenta kollegor. Här jobbar vi med ständiga förbättringar och tillämpar LEAN för att harmonisera och effektivisera processer och metoder. Våra medarbetares engagemang och kompetens tillsammans med våra gemensamma värderingar är det som skapar framtidens arbetsplats.

På Fujitsu erbjuder vi dig en flexibel arbetsmiljö med modernt aktivitetsbaserat kontor i Kista. Vi har en öppen och generös företagskultur och drivna kollegor som gärna delar med sig av sina specialistkunskaper. Du kommer att ha en central roll i säljorganisationen samt få stora möjligheter och frihet att driva och utveckla affärer inom ett spännande tillväxtområde.

Välkommen med din ansökan!
Vi är måna av tillsätta rollen så snart som möjligt och håller därför löpande intervjuer.
För mer information är du välkommen att kontakta Håkan Redtzer på 070 - 793 75 26.

Ansök här
 

Om Fujitsu

Fujitsu i Sverige är en ledande leverantör av tjänster, lösningar och produkter inom IT och kommunikation. Fujitsu erbjuder outsourcing, konsulttjänster samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar, såväl i Sverige och Norden som globalt. Svenska Fujitsu har närmare 1000 anställda och kontor över hela landet. Kunder finns inom såväl den privata som offentliga sektorn; bland annat inom bank och finans, detaljhandel, industri, telekom samt centrala myndigheter. Fujitsu Sverige är en del av Fujitsu-gruppen, ett av världens största IT-företag med 159 000 anställda globalt i över 100 länder och med huvudkontor i Tokyo, Japan. Fujitsu Limited (TSE:6702) rapporterade en konsoliderad intäkt på 4,8 biljoner yen (40 miljarder USD) för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2016. För mer information vänligen besök: http://se.fujitsu.com
 
Information om tjänsten
Kontaktpersoner:
Håkan Redtzer
Mobil: +46 (0)70 793 75 26
Sista ansökningsdag:
2017-08-29
Land - Placeringsort:
Kista
Anställningsgrad:
Heltid
Ansök här
Dela den här karriärmöjligheten!
 
 
 
 
Användningsvillkor    Sekretess    Kontakta oss  Copyright 2003 - 2013 FUJITSU